Gastcollege Michel Rosendaal kortfilms

Datum: 09-04-2021Tijd: 19:00 t/m 20:30Locatie: MS Teams

Leren over de menselijke psyche doen we natuurlijk niet alleen door het bestuderen van allerlei theorieën. Verhalen kunnen ook veel kennis en inzichten geven. Door helemaal meegenomen te worden in de belevingswereld van een personage, wordt het begrijpen van iemands gedrag en de psychische problematiek begrijpelijker.
Met plezier worden jullie voorgesteld aan drie experts op het gebied van visuele verhalen:
Michel Rosendaal, is werkzaam als ‘cinematographer’ en samen met filmregisseurs Cláudio de Oliveira Marques en Daan Groot, zullen er twee kortfilms over psychologische onderwerpen worden vertoond en besproken.

De lezing zal beginnen met een introductie van Michel, Cláudio en Daan. Daarna zullen zij wat achtergrondinformatie bespreken over de kortfilms. Hierna zullen de kortfilms bekeken worden. Tot slot de nabespreking, waarbij ingegaan wordt op de thema’s, jullie visie én is er ruimte om al je vragen stellen.

Ben jij benieuwd naar de kortfilms en heb je zin in het houden van een goede nabespreking? We zien je graag op 9 april, van 19:00 uur tot 20:30 uur via MSTeams!

Om jullie niet te lang in nieuwgierigheid te laten afwachten, krijgen jullie alvast een beschrijving van de films:
Allereest een documentaire genaamd ‘Een onvergetelijk afscheid’, geregisseerd door Cláudio de Oliveira Marques. Deze documentaire gaat over suïcide en is geïnspireerd door zijn nabije ervaring met dit onderwerp. In deze documentaire worden de perspectieven van drie verschillende personen over dit onderwerp naar voren gebracht. De gewonnen VPRO documentaire prijs in 2017, is bewijs genoeg dat deze documentaire zeker het kijken waard is! Bekijk hier de trailer.

Daarnaast zal de korte fictiefilm ‘When light fades’, gemaakt door Daan Groot. Deze kortfilm gaat over de tienjarige Tim die kampt met een zware depressie en vast komt in een neerwaartse spiraal van negatieve gedachten. When light fades is eerder vertoond tijdens het Nederlands Filmfestival én heeft in het afgelopen jaar een filmprijs gewonnen tijdens het Bali International Short Film Festival. Bekijk hier de trailer.


Deze activiteit vindt plaats via MS Teams. Nadat je aanmelding succesvol verwerkt is, ontvang je een bevestiging met de nodige informatie om deel te nemen.